Uroš Bregar i rukometašice Srbije (©MN Press)
Uroš Bregar i rukometašice Srbije (©MN Press)

Bregar počeo “Operaciju SP”, najiskusnije se opraštaju na Banjici od dresa sa državnim grbom

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 00:35

Dvomeč sa Tuskom za budućnost srpskog ženskog rukometa. Kovačević, Jovović, Stošić, ali i Ana Kojić koja je zadobila infekciju oka, još uvek ne mogu zbog povreda da budu od pomoći selektoru, ali se i njihov povratak sa nestrpljenjem očekuje

Selektor ženske seniorske reprezentacije, Uroš Bregar, sa svojim timom započeo je u nedelju popodne misiju - plasman na Svetsko prvenstvo krajem godine.

Rival u baražu je Turska. Srbija prvu utakmicu igra u truskom gradu Giresunu 7. aprila od 17 časova po lokalnom vremenu, dok je revanš zakazan pet dana kasnije, u Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Izabrane vesti

Najiskusnije srpske rukometašice, Jelena Lavko, Kristina Liščević i Jovana Stoiljković odlučile da dođu i pomognu da se ostvari zacrtani cilj.

Imperativ je plasman na Svetsko prvenstvo. Činjenica da će u ovoj akciji učestvovati devojke koje su ostvarile najveće uspehe sa srpskom reprezentacijom (Lavko, Stoiljković i Liščević su bile deo srebrne generacije 2013. uz Radojević i Graovac koje su nosile reprezentaciju prethodnu deceniju) govori koliko je i njima važno da devojke na kojima ostaje ženski srpski rukomet dobiju priliku da odmere snage sa najboljim ekipama današnjice”, rekao je selektor Bregar.

Kovačević, Jovović, Stošić, ali i Ana Kojić koja je zadobila infekciju oka još uvek ne mogu zbog povreda da budu od pomoći Bregaru, ali se i njihov povratak sa nestrpljenjem očekuje.

Opraštanje od reprezentativne karijere najiskusnijih igračica pojačava emotivni naboj pred revanš utakmicu koja se 12. aprila sa početkom u 18 časova igra na Banjici.

Pritisak je zapravo privilegija posla kojim se bavimo. Biće sigurno puno emocija, ali nam je primarni zajednički cilj o kom sam pričao sa devojkama da se Srbija plasira na Svetsko prvenstvo, a potom i da se one oproste od reprezentativnog dresa kako zaslužuju”.

O protivniku, slovenački stručnjak kaže:

Iskustvo je na našoj strani, posebno zato što smo igrali protiv Turske u kvalifikacijama i baš kod njih odigrali jedan kvalitetan meč, ali ne smemo da zaboravimo da Kastamonu igra Ligu šampiona i da igračice tog kluba imaju iskustvo igranja najjačih utakmica, protiv najboljih evropskih igračica", zaključio je Bregar.



tagovi

Uroš Bregarženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara